Koffiepudding in een kopje - stoomoven recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 330 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 1 kopje sterke espresso
  • 2 eetlepels oploskoffie
  • 15 gram vanillesuiker
  • 75 gram suiker
  • 1 ei
  • 3 eidooiers
  • 100 ml koffielikeur
Bereidingswijze
  1. Breng de melk met de room, espresso en de vanillesuiker aan de kook.
  2. Klop het ei met de eidooiers en de suiker los.
  3. Klop geleidelijk het kokende melk mengsel door de losgeklopte eieren.
  4. Giet het mengsel door een zeef en haal het schuim met een lepeltje van de bovenkant af.
  5. Roer de koffielikeur erdoor.
  6. Giet het koffiepudding mengsel in 4 koffiekopjes en zet deze op het 2de niveau op 95┬░C, stoomniveau 3 - hoge vochtigheid, voor 40 minuten.
  7. Haal ze uit de oven en bedek direct op de bovenkant van de koffiepudding met vershoudfolie. Dit voorkomt velvorming.
  8. Laat de koffiepudding in een kopje verder afkoelen en zet koud weg tot gebruik.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/stoomoven/koffiepudding-in-een-kopje-stoomoven-recept/