Mini citroenschuimtaartjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • voor de lemon curd
  • 2 eieren
  • 2 eigelen
  • 100 gram suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 6 eetlepels citroensap
  • voor het deeg
  • 150 gram roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • 150 gram bloem
  • snuf zout
  • voor het schuim
  • 2 eiwitten
  • 100 gram kristalsuiker
Bereidingswijze
  1. Klop voor de lemon curd de eieren, eigelen, suiker, citroenrasp en het sap au bain marie voor ca. 8 minuten tot deze een dun laagje op de achterkant van een pollepel achterlaat.
  2. Wrijf de lemon curd door een zeef.
  3. Dek af met vershoudfolie en zet zodra deze voldoende afgekoeld is voor 1,5 uur koud weg.
  4. Verarm de oven oor op 190┬░C.
  5. Vet een mini muffinvorm in.
  6. Mix de boter met de poedersuiker, de vanillesuiker en het zout.
  7. Voeg als laatste de bloem toe en kneed het tot een deeg.
  8. Verdeel het deeg in 24 stukjes.
  9. Vorm met het deeg de bakjes in de muffinvormpjes.
  10. Bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  11. Vul als de bakjes zijn afgekoeld met de lemon curd en zet ze koud weg.
  12. Voor het schuim mix het eiwit met de suiker stijf.
  13. Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit dotjes op de lemon curd.
  14. Zet 1 onder het midden in de voorverwarmde oven en bak tot het schuim goudbruin is. ca 15 tot 20 minuten.
  15. Verwijder wanneer ze afgekoeld is voorzichtig uit de vorm (zie Tips & Tricks)
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/mini-citroenschuimtaartjes-recept/