Rozijnen sodabroodjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 400 gram patentbloem
  • 1¼ theelepel baking soda
  • 1 theelepel zout
  • 300 ml karnemelk
  • 1 ei
  • rasp van ½ citroen
  • 200 gram rozijnen
  • 1 ei (losgeklopt)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C,
  2. Meng de bloem met de baking soda en het zout door elkaar.
  3. Roer met een stevige lepel de karnemelk, het ei en de citroenrasp door het bloemmengsel tot een samenhangend deeg.
  4. Roer de rozijnen erdoor.
  5. Maak met licht vochtige handen 8 bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Druk de bolletjes iets wat plat.
  7. Bestrijk met het losgeklopte ei.
  8. Bak in 18-23 minuten gaar en goudbruin.
  9. Wikkel de rozijnen sodabroodjes in een theedoek terwijl ze nog warm zijn, zo worden ze niet zo hard.
  10. Eet de broodjes zo vers mogelijk.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/suikervrij/rozijnen-sodabroodjes-recept/