Appel-perenflappen recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 1 appel
  • 1 handpeer
  • 30 gram rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel suiker + extra (ca. 1 eetlepel)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  2. Leg 6 plakjes bladerdeeg voor je neer op de werkplank.
  3. Maak de appel en peer schoon en snij deze in kleine blokjes.
  4. Meng met het kaneel, de suiker en de rozijnen.
  5. Verdeel het mengsel over de helft (diagonaal genomen) van het plakje bladerdeeg. Laat aan de randen een cm vrij.
  6. Vouw het bladerdeegplakje schuin dicht tot een driehoek.
  7. Druk met een vorm de randen goed dicht.
  8. Bestrijk de appel-perenflappen met het losgeklopte ei en bestrooi ze met suiker.
  9. Bak in 20 a 25 minuten goudbruin en laat ze afkoelen op een rooster.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/appel-perenflappen-recept/