Roti kukus recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 4 eieren
  • 125 gram kristalsuiker
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 16 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 ml Sprite
  • snufje zout
Bereidingswijze
  1. Vul de onderste helft van de pan met water en breng dit aan de kook.
  2. Mix de eieren met de suikers lichtgeel crèmig (Dit kan zo'n 10 a 15 minuten duren)
  3. Zeef de bakmeel met het zout en vouw dit voorzichtig door het eierschuim heen.
  4. Roer 1 eetlepel van het beslag door de Sprite en vouw het vervolgens voorzichtig door de rest van het beslag.
  5. Bekleed de stoominzet met een schone theedoek en schenk het beslag hierin.
  6. Leg de deksel erop en vouw de uiteinde van de theedoek hieromheen. Bind het met een elastiekje bovenop de deksel vast.
  7. Houd de deksel ten aller tijden goed gesloten
  8. Stoom de roti kukus in 40 minuten op hoog vuur gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/roti-kukus-recept/