Brownies met walnoten recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 225 gram roomboter
  • 160 gram pure chocolade (grof gehakt)
  • 275 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • ¼ theelepel zout
  • 125 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 75 gram walnoten (grof gehakt)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175┬░C.
  2. Vet een vierkanten vorm van ca. 18 x 18 cm in en bekleed de bodem alsmede 2 zijkanten met bakpapier.
  3. Smelt de boter met de chocolade op laag vuur tot ze gesmolten zijn.
  4. Klop de basterdsuiker met het zout, de eieren en het eidooier kort door elkaar.
  5. Roer het gesmolten chocolade mengsel erdoorheen.
  6. Zeef de bloem met de bakpoeder en spatel deze door het mengsel.
  7. Schep de gehakte walnoten erdoor.
  8. Schept het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
  9. Bak in ca. 40 minuten gaar.
  10. Laat in de vorm afkoelen alvorens de brownie met behulp van het bakpapier uit de vorm te verwijderen.
  11. Snij horizontaal en verticaal de brownie in 4 repen. Zodat er 16 brownies ontstaan.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/brownies-met-walnoten-recept/