Arretjescake met kruidnoten recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • ca. 30 gram chocolade hagelslag
  • 40 gram cacaopoeder
  • 200 gram kruidnootjes
  • 100 gram biscuitjes
  • 250 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 75 gram luchtbruine suiker
  • 1 ei
Bereidingswijze
  1. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Mix het ei met de suiker en speculaaskruiden luchtig.
  3. Zeef het cacaopoeder.
  4. Smelt de boter en roer het cacaopoeder erdoor.
  5. Breek de chocolade in stukjes en smelt in het botermengel.
  6. Roer het chocolademengsel door het eimengsel heen.
  7. Breek de biscuitjes in stukjes.
  8. Meng de biscuitstukjes en kruidnoten door het chocolademengsel heen.
  9. Giet het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad.
  10. Bestrooi met de hagelslag en druk iets aan met je vingers.
  11. Dek af met folie en laat de arretjescake met kruidnoten minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/arretjescake-met-kruidnoten-recept/