Arretjescake met kruidnoten recept
- ca. 30 gram chocolade hagelslag
- 40 gram cacaopoeder
- 200 gram kruidnootjes
- 100 gram biscuitjes
- 250 gram boter
- 150 gram pure chocolade
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 75 gram luchtbruine suiker
- 1 ei
- Bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Mix het ei met de suiker en speculaaskruiden luchtig.
- Zeef het cacaopoeder.
- Smelt de boter en roer het cacaopoeder erdoor.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt in het botermengel.
- Roer het chocolademengsel door het eimengsel heen.
- Breek de biscuitjes in stukjes.
- Meng de biscuitstukjes en kruidnoten door het chocolademengsel heen.
- Giet het mengsel in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad.
- Bestrooi met de hagelslag en druk iets aan met je vingers.
- Dek af met folie en laat de arretjescake met kruidnoten minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/arretjescake-met-kruidnoten-recept/
3.5.3251