Sinaasappelcurd recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 1 eetlepel citroensap
  • 120 gram suiker
  • 5 eidooiers
  • 100 gram roomboter
Bereidingswijze
  1. Klop de eidooiers met de suiker los in een hitte bestendige kom
  2. Verwarm de kom au bain marie en voeg het sinaasappelsap, de rasp toe.
  3. Blijf voortdurend kloppen tot de curd dik en romig word. (ca. 10 minuten).
  4. Neem de kom van het voer en roer blokje voor blokje de roomboter toe tot deze volledig door de sinaasappelcurd is gesmolten.
  5. Gied de sinaasappelcurd door een zeef.
  6. Dek de bovenkant van de sinaasappelcurd af met vershoudfolie en laat verder afkoelen.
  7. Schenk in een (gesteriliseerde) pot.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/overige/sinaasappelcurd-recept/