Ricotta kaneel cheesecakejes
Door: 
 
Ingrediënten
  • voor de vulling
  • 360 gram ricotta
  • 125 gram roomkaas
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels maïzena
  • ¼ theelepel kaneel
  • voor het deeg
  • 150 gram roomboter (zacht)
  • 165 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 80 ml koksroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 450 gram bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet 6 vormpjes met een bodem diameter van ca. 8 cm in.
  3. Klop voor het deeg de boter (150 gram) met de suiker (165 gram) in 5 a 10 minuten licht geel en romig.
  4. Voeg het ei en de extra eidooier toe en meng het tot een geheel.
  5. Meng vervolgens de koksroom en het vanille extract erdoor.
  6. Zeef de bloem met het bakpoeder.
  7. Kneed de bloem met het bakpoeder door het mengsel.
  8. Haal het deeg uit de kom en kneed het nog even goed met de handen door
  9. Rol het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit tot een dikte van 4 mm en leg dit 10 minuten koud weg.
  10. Snijd 6 rondjes van ca 11 cm uit het deeg en bekleed de vormpjes ermee. (Snij eventueel overtollig deeg weg)
  11. Prik gaatjes in de bodem en zet de vormpjes ca. 10 minuten koud weg.
  12. Rol het overige deeg opnieuw uit en leg wederom weer even koud weg.
  13. Snijd 6 rondjes van 10 cm uit het overige deeg en leg deze tot verder gebruik in de koelkast.
  14. Haal de taartvormpjes uit de oven en bak deze in 8 a 10 minuten lichtbruin.
  15. Laat ze goed afkoelen.
  16. Mix voor de vulling de ricotta met de roomkaas, de suiker en het vanille extract 2 minuten op de hoogste stand.
  17. Zeef de maïzena met het kaneel en mix deze samen met het ei door het ricotta mengsel.
  18. Verdeel de vulling over de verschillende vormpjes.
  19. (Wanneer je bodem erg omhoog is gekomen check de Tips & Tricks onder dit recept voor wat te doen)
  20. Haal de deegrondjes uit de koelkast en sluit het taartvormpje hiermee af.
  21. Druk de randen voorzichtig, maar stevig aan.
  22. Bak in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  23. Laat volledig afkoelen in de vorm.
  24. Haal de cheesecakes voorzichtig uit de vormpjes en zet ze overnacht in de koelkast.
  25. Bestrooi voor serveren met poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/ricotta-kaneel-cheesecakes/