Snickerdoodles recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 125 gram roomboter
  • 135 gram suiker
  • 180 gram bloem
  • 1 ei
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • voor de kaneelsuiker
  • 30 gram suiker
  • ca. ¾ eetlepel kaneel
Bereidingswijze
  1. Mix de boter met de suiker licht romig.
  2. Mix het vanille extract erdoor.
  3. Mix het ei erdoor.
  4. Zeef de bloem met het bakpoeder, de baking soda en het zout.
  5. Voeg beetje bij beetje aan het botermengsel toe en kneed tot een deeg.
  6. Verpak in vershoudfolie en leg ca. 1 uur koud weg.
  7. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  8. Maak bolletje van ca. 3 cm diameter van het deeg.
  9. Meng de suiker met het kaneel voor de kaneelsuiker.
  10. Rol de bolletjes deeg door de kaneelsuiker.
  11. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze iets plak.
  12. Leg de koekjes met veel ruimte uit elkaar. Ze zullen in de oven uitlopen.
  13. Bak de snickerdoodles in 8 a 9 minuten gaar.
  14. Laat iets afkoelen op de bakplaat voor je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/snickerdoodles-recept/