Stempelkoekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 150 gram roomboter
  • 25 gram vanillesuiker (=3 zakjes)
  • 100 gram poedersuiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • snuf zout
  • 300 gram bloem
Bereidingswijze
  1. Mix de boter met de suikers door elkaar.
  2. Mix het ei erdoor.
  3. Meng vervolgens met de deeghaak de bloem met het zout er beetje bij beetje doorheen en kneed tot een deeg.
  4. Haal uit e kom en kneed nog even snel met hand door.
  5. Verpak in vershoudfolie en leg ca. 2 uur koud weg.
  6. Verwarm de oven voor op 175┬░C.
  7. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 0,5 cm
  8. Maak met de koekjesstempel afdrukken in het deeg en gebruik een uitsteekring om de koekjes uit te steken.
  9. Leg de stempelkoekjes voorzichtig op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  10. Bak in 13 tot 15 minuten goudbruin en gaar.
  11. Leg de koekjes zodra mogelijk voorzichtig over op een rooster en laat verder afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/stempelkoekjes-recept/