Digestive koekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 170 gram bloem
  • 170 gram fijne havermout
  • 150 gram roomboter
  • ½ theelepel baking soda
  • 40 gram rietsuiker
  • 1 eetlepel golden syrup
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel melk
Bereidingswijze
  1. Maal de havermout met een keukenmachine tot een grof meel.
  2. Kneed de boter en de suiker met de deeghaken door elkaar.
  3. Voeg de bloem, havermout, bakingsoda, zout, golden syrup en melk erdoor.
  4. Kneed tot een deeg en haal vervolgens uit de kom.
  5. Kneed nog even met de hand goed door en verpak in vershoudfolie.
  6. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  7. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  8. Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 4 mm en steek rondjes van ca. 7 cm diameter uit het deeg.
  9. Leg de digestive koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Bak de koekjes in ca. 12 minuten goudbruin.
  11. Laat 5 minuten op de bakplaat afkoelen en leg ze voorzichtig over op een rooster om verder af te laten koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/digestive-koekjes-recept/