ANZAC koekjes recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 150 gram bloem
  • 125 gram fijne havermout
  • 75 gram geraspte kokos
  • 175 gram suiker
  • ¼ theelepel zout
  • 125 gram boter
  • 2 eetlepels golden syrup
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 eetlepels kokend water
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng de bloem, havermout, geraspte kokos, suiker en zout door elkaar.
  3. Smelt de boter in een pannetje met de golden syrup.
  4. Voeg het kokende water en de baking soda aan de gesmolten boter toe.
  5. Giet het botermengsel bij de droge ingrediënten en meng dit tot een deeg.
  6. Schep met een eetlepel hoopjes deeg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  7. Houd ruimte tussen de bolletje en druk ze met je vingers iets platter.
  8. Bak in 8-12 minuten goudbruin.
  9. Laat ca. 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze vervolgens voorzichtig over op een rooster om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/anzac-koekjes-recept/