New York cheesecake recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 200 gram Digestive koekjes
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 600 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 theelepel fijne citroenrasp
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel vanille suiker (= 2 zakjes)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 150┬░C.
  2. Bekleed de bodem van een 20-22 cm springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  3. Verkruimel de Digestive koekjes in een keukenmachine en meng ze met de gesmolten boter.
  4. Druk met de bolle kant van een lepel de kruimels plat op de bodem van de springvorm.
  5. Zet de bodem koud weg tot verder gebruik.
  6. Roer de roomkaas los.
  7. Meng de suiker, vanille suiker, zure room, citroenrasp en vanille extract door de roomkaas.
  8. Roer 1 voor 1 de eieren erdoorheen.
  9. Giet de New York cheesecake vulling op de eerder gemaakte bodem.
  10. Bak in 60 a 65 minuten gaar.
  11. Laat de New York cheesecake vervolgens nog ca. 2 uur tot rust komen in de oven met de deur op een kiertje.
  12. Zet de cheesecake een nachtje in de koelkast om verder op te stijven.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/new-york-cheesecake-recept/