Kersen yoghurttaart recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 125 gram kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • snuf bakpoeder
  • 12 blaadjes gelatine
  • 500 gram verse kersen
  • 175 ml kersensap
  • 750 ml magere yoghurt
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 250 ml slagroom
  • eventueel witte chocolade voor de garnering
Bereidingswijze
  1. Bekleed de bodem van een 16cm diameter springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Verwarm de oven voor op 175°C.
  3. Splits de eieren en klop de eiwitten met een snufje zout en 2 eetlepels water stijf.
  4. Mix in een andere schaal het eigeel met 75 gram van de suiker tot een licht gele crème.
  5. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeel heen.
  6. Zeef de bloem met het bakpoeder en vouw dit door het ei heen (niet roeren, zie tips & tricks)
  7. Strijk het beslag uit over de springvorm.
  8. Bak in ca. 12 minuten gaar.
  9. Laat de bodem volledig afkoelen.
  10. Maak de rand van de springvorm schoon.
  11. Draai de biscuitbodem om. en sluit deze weer om de bodem heen.
  12. Leg 2 blaadjes van de gelatine in een bakje water. Leg de overige blaadjes gelatine in een ander bakje water.
  13. Was de kersen en houd er een paar apart voor de garnering.
  14. Snij de kersen doormidden en verwijder de pitten.
  15. Breng het kersensap aan de koop.
  16. Knijp 2 blaadjes gelatine uit en roer ze door het kersensap heen.
  17. Schenk het kersensap in een bakje en laat deze afkoelen.
  18. Zet het kersensap +- 30 minuten koud weg tot het begint te geleren.
  19. Roer ondertussen de yoghurt, 50 gram van de suiker, en de vanillesuiker door elkaar.
  20. Klop de slagroom stijf.
  21. Knijp de blaadjes gelatine uit en smelt deze in een steelpannetje op laag vuur.
  22. Haal van het vuur en roer beetje bij beetje het yoghurtmengsel door de gesmolten gelatine.
  23. Spatel de slagroom erdoor.
  24. Strijk een dun laagje van het yoghurtmengsel over de taartbodem.
  25. Verdeel de ontpitte kersen over het yoghurtmengsel.
  26. Verdeel de rest van het yoghurtmengsel erover.
  27. Giet voorzichtig het kersensap over de yoghurt.
  28. Maak met de achterkant van een vork of lepel een marmereffect door lichtjes rond te draaien.
  29. Laat de kersen yoghurttaart minimaal 5 uur opstijven.
  30. Snij de ring langs de rand los van de taart.
  31. Versier met de achtergehouden kersen en rasp van de witte chocolade.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/kersen-yoghurttaart-recept/