Skillet focaccia recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 320 gram bloem
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel droge gist
  • 180 ml handwarm water
  • 3 eetlepels olijfolie + 2 theelepels
  • 2 theelepels versgehakte rozemarijn
  • ¼ theelepel zeezout
Bereidingswijze
  1. Kneed de bloem met het zout, de gist, het water en 2 eetlepels olijfolie tot er een deegbal ontstaat. (Het deeg komt dan los van de zijkanten)
  2. Vet met 2 theelepels olijfolie een ruime kom in.
  3. Vorm van het deeg een bal en leg deze in de ingevette kom.
  4. Rol de deegbal zodat rondom een dun laagje olie op de deegbal zit.
  5. Dek af met een vochtige theedoek en laat ca. 2 uur rijzen. Tot deze in formaat verdubbeld is.
  6. Vet een skillet van ca. 25 cm in.
  7. Sla met een vuist het deeg plat en leg het vervolgens in de skillet.
  8. Duw het focaccia deeg met je vingertoppen uit zodat deze de hele skillet bekleed.
  9. Dek af met een vochtige theedoek en laat 30 a 40 minuten rijzen.
  10. Verwarm de oven voor op 230°C.
  11. Duw met je vingers de bovenkant van het deeg wat rimpelig.
  12. Giet 1 eetlepel olijfolie over de focaccia heen.
  13. Verdeel de rozemarijn en het zeezout erover.
  14. Zet de focaccia in de oven en verlaag direct de temperatuur naar 200°C.
  15. Bak in 20 a 25 minuten goudbruin en gaar.
  16. Laat de focaccia minimaal 15 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/skillet-focaccia-recept/