Aardbeien slof recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • voor het deeg van de sloffenbodem
  • 150 gram bloem
  • 55 gram witte basterdsuiker
  • 55 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 105 gram roomboter
  • ½ losgeklopt ei
  • rasp van ¼ citroen
  • voor de spijs van de sloffenbodem
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram suiker
  • ½ losgeklopt ei
  • rasp van ¼ citroen
  • voor de garnering
  • 125 ml melk
  • 7,5 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • 250 ml slagroom
  • 300 a 400 gram aardbeien
  • 1 theelepel suiker + beetje extra
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Bekleed de bodem van de sloffenvorm met bakpapier en vet de ring in.
  3. Meng voor het deeg van de sloffenbodem de bloem, basterdsuiker, kristalsuiker, bakpoeder, en zout in een keukenmachine door elkaar.
  4. Voeg de boter en het citroenrasp toe en kneed in de keukenmachine tot een geheel.
  5. Meng als laatste het ei erdoorheen en kneed tot deze is opgenomen.
  6. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 10 minuten koud weg.
  7. Voor de spijs van de sloffenbodem maal je de amandelen in een keukenmachine met de suiker fijn.
  8. Voeg het ei en het citroenrasp toe en meng dit tot een soepel spijs.
  9. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem van de sloffenvorm ermee.
  10. Verdeel, eventueel met een spuitzak, het spijs hierover. Laat 1 cm rondom het spijs vrij.
  11. Bak de sloffenbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  12. Laat iets afkoelen en haal vervolgens uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
  13. Zet de sloffenbodem daarna koud weg om op te stijven tot verder gebruik.
  14. Voor de garnering.
  15. Meng de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar.
  16. Roer hier een flinke scheut van de melk doorheen en roer dit totdat je een gladde, zonder klontjes, vloeistof heb.
  17. Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
  18. Wanneer de melk warm is voeg je het custard mengsel aan de melk toe en breng je deze onder voortdurend kloppen/roeren aan de kook.
  19. Blijf kloppen/roeren en laat dit zachtjes 3 minuutjes pruttelen.
  20. Haal de pan van het vuur en giet de banketbakkersroom op een bord of in een kom.
  21. Dek deze af met huishoudfolie (is om velletjes te voorkomen) en laat afkoelen.
  22. Zet de banketbakkersroom koud weg tot deze helemaal koud en opgesteven is.
  23. Klop de slagroom met een klein beetje suiker stijf.
  24. Roer de banketbakkersroom los.
  25. Spatel ca. 60 gram van de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. Dit is de Zwitserse room.
  26. Smeer de Zwitserse room uit over de sloffenbodem.
  27. Snij de aardbeien in kleine stukjes en meng deze met 1 theelepel suiker.
  28. Verdeel de aardbeien stukjes over de Zwitserse room.
  29. Versier de rest van de aardbeien slof met de overgebleven slagroom en aardbeien.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/aardbeien-slof-recept/