Aardbeien slof recept
- voor het deeg van de sloffenbodem
- 150 gram bloem
- 55 gram witte basterdsuiker
- 55 gram fijne kristalsuiker
- snuf zout
- 1 theelepel bakpoeder
- 105 gram roomboter
- ½ losgeklopt ei
- rasp van ¼ citroen
- voor de spijs van de sloffenbodem
- 50 gram amandelen
- 50 gram suiker
- ½ losgeklopt ei
- rasp van ¼ citroen
- voor de garnering
- 125 ml melk
- 7,5 gram custardpoeder
- 15 gram suiker
- 250 ml slagroom
- 300 a 400 gram aardbeien
- 1 theelepel suiker + beetje extra
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Bekleed de bodem van de sloffenvorm met bakpapier en vet de ring in.
- Meng voor het deeg van de sloffenbodem de bloem, basterdsuiker, kristalsuiker, bakpoeder, en zout in een keukenmachine door elkaar.
- Voeg de boter en het citroenrasp toe en kneed in de keukenmachine tot een geheel.
- Meng als laatste het ei erdoorheen en kneed tot deze is opgenomen.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal 10 minuten koud weg.
- Voor de spijs van de sloffenbodem maal je de amandelen in een keukenmachine met de suiker fijn.
- Voeg het ei en het citroenrasp toe en meng dit tot een soepel spijs.
- Haal het deeg uit de koelkast en bekleed de bodem van de sloffenvorm ermee.
- Verdeel, eventueel met een spuitzak, het spijs hierover. Laat 1 cm rondom het spijs vrij.
- Bak de sloffenbodem in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
- Laat iets afkoelen en haal vervolgens uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster.
- Zet de sloffenbodem daarna koud weg om op te stijven tot verder gebruik.
- Voor de garnering.
- Meng de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar.
- Roer hier een flinke scheut van de melk doorheen en roer dit totdat je een gladde, zonder klontjes, vloeistof heb.
- Verwarm de melk in een pannetje op het vuur.
- Wanneer de melk warm is voeg je het custard mengsel aan de melk toe en breng je deze onder voortdurend kloppen/roeren aan de kook.
- Blijf kloppen/roeren en laat dit zachtjes 3 minuutjes pruttelen.
- Haal de pan van het vuur en giet de banketbakkersroom op een bord of in een kom.
- Dek deze af met huishoudfolie (is om velletjes te voorkomen) en laat afkoelen.
- Zet de banketbakkersroom koud weg tot deze helemaal koud en opgesteven is.
- Klop de slagroom met een klein beetje suiker stijf.
- Roer de banketbakkersroom los.
- Spatel ca. 60 gram van de opgeklopte slagroom door de banketbakkersroom. Dit is de Zwitserse room.
- Smeer de Zwitserse room uit over de sloffenbodem.
- Snij de aardbeien in kleine stukjes en meng deze met 1 theelepel suiker.
- Verdeel de aardbeien stukjes over de Zwitserse room.
- Versier de rest van de aardbeien slof met de overgebleven slagroom en aardbeien.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/aardbeien-slof-recept/
3.5.3251