Bruine suiker koekjes recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 225 gram boter
  • 75 gram suiker
  • 300 gram donker bruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 175°C.
  2. Smelt 125 gram boter. Giet dit in de mixer en voeg de rest van de boter toe.
  3. Mix de boter met ca. 100 gram van de bruine suiker en het zout.
  4. Mix het ei, eigeel en vanille extract erdoor.
  5. Meng de rest van de ingrediënten in een aparte schaal door elkaar.
  6. Roer dit met een spatel door het botermengsel tot een beslag.
  7. Maak met een (ijs)lepel hoopje op de bakplaat bekleed met bakpapier. Houd flink wat ruimte tussen de verschillende hoopjes vrij. Je zal de koekjes in 2 a 3 keer moeten bakken.
  8. Bak in 12 tot 14 minuten gaar. Dit is wanneer de randen van het koekje iets begint te bruinen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/bruine-suiker-koekjes-recept/