Aardbeien skillet cake recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 150 gram suiker
  • 170 gram boter
  • 175 gram bloem
  • 75 gram amandelen
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • ca. 400 gram aardbeien
  • 1 eetlepel aardbeien jam
  • eventueel poedersuiker om te bestrooien
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170┬░C.
  2. Maal de amandelen fijn. Maal vervolgens de bloem, het bakpoeder en de snuf zout hierdoorheen.
  3. Vet een gietijzeren koekenpan van ca. 23 cm diameter lichtjes in.
  4. Maak de aardbeien schoon en snij de helft van de aardbeien in kleine stukjes.
  5. Roer de aardbeien jam door de stukjes aardbei.
  6. Snij de andere helft van de aardbeien 1 maal doormidden.
  7. Mix de boter met de suiker romig.
  8. Mix 1 voor 1 de eieren erdoorheen tot deze zijn opgenomen.
  9. Mix het amandel-bloem mengsel erdoor tot een beslag.
  10. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de gietijzeren pan.
  11. Verdeel de aardbeien stukjes met jam erover.
  12. Schep de rest van het beslag over de aardbeien stukjes.
  13. Leg de halve aardbeien met de buitenkant naar boven op het beslag.
  14. Bak de aardbeien skillet cake in 40 a 50 minuten goudbruin en gaar.
  15. Bestrooi eventueel voor serveren met wat poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/dessert/aardbeien-skillet-cake-recept/