Simpele aardbeien bladerdeeg hapjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 500 gram aardbeien
  • 50 gram suiker + extra voor bestrooien
  • 1 geklutst ei
  • 25 gram maizena
  • 25 gram aardbeienjam
  • 10 plakjes bladerdeeg (= 450 gram)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Maak de aardbeien schoon, droog ze goed af en snijd in stukjes.
  3. Leg de plakjes bladerdeeg op de werkplank voor je los van elkaar te ontdooien.
  4. Meng de aardbeien met de suiker.
  5. Zeef de maizena en roer dit door de aardbeien heen.
  6. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden, zodat er 2 reepjes ontstaan.
  7. Smeer in het midden van elk bladerdeeg reepje een beetje jam.
  8. Verdeel hier de aardbeien over.
  9. Vouw 1 kant van de bladerdeeg strip over de aardbeien heen.
  10. Smeer dit in met geklutst ei en vouw de andere kant eroverheen.
  11. Leg je met de vouw naar beneden op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  12. Smeer de bovenkanten in met geklutst ei en strooi hier een beetje suiker over heen.
  13. Maak met een scherp mes 2 inkepingen in de bovenkant van het bladerdeeg.
  14. Bak in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.
  15. Bestrooi eventueel na het bakken nog met een beetje suiker.
  16. Laat iets afkoelen en haal dan van de bakplaat af om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/simpele-aardbeien-bladerdeeg-hapjes-recept/