Bananen magic cake recept
Door: 
Bereidingstijd: 
Baktijd: 
Tijd: 
 
Ingredi├źnten
  • 125 gram roomboter
  • 1 eetlepel water
  • 500 ml melk (kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 100 gram suiker
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 banaan
  • 140 gram bloem
  • 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170┬░C.
  2. Vet een vierkante vorm van 20 x 20 cm in. Leg een bakpapiertje op de bodem van de vorm.
  3. Smelt de boter in een pannetje en laat deze iets afkoelen.
  4. Scheid de eieren.
  5. Mix de eiwitten stijf
  6. Mix de eigelen in een andere kom met de suiker en de basterd suiker tot een lichtgele creme.
  7. Mix de gesmolten boter erdoor tot deze volledig is opgenomen.
  8. Prak de banaan en mix dit erdoor.
  9. Mix op lage stand het vanille extract met de eetlepel water en de melk erdoor.
  10. Zeef de bloem en mix deze erdoorheen.
  11. Schep een deel van het eiwitmengsel erop en vouw/spatel dit voorzichtig erdoorheen tot je kleine eiwit klontjes overhoud niet groter dan een erwt.
  12. Spatel/vouw de rest van het eiwit er op dezelfde manier voorzichtig doorheen.
  13. Schenk het beslag in de bakvorm.
  14. Bak in 45 tot 60 minuten gaar. Het midden van de cake beweegt dan nog licht wiebelachtig.
  15. Laat de bananen magic cake volledig afkoelen.
  16. Bestrooi eventueel voor serveren met wat poedersuiker.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/bananen-magic-cake-recept/