Bramen yoghurtijs recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 500 gram diepvries bramen
  • 600 gram Turkse yoghurt
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram magere melkpoeder
  • 1 blaadje gelatine
  • 1 eetlepel verse sinaasappelsap
Bereidingswijze
  1. Leg het blaadje gelatine in een laagje water te weken.
  2. Breng de diepvries bramen met de suiker, het vanille extract en het sinaasappelsap aan de kook.
  3. Knijp het blaadje gelatine uit en los het op in het bramenmengsel.
  4. Roer het melkpoeder erdoorheen.
  5. Haal van het vuur en laat het bramenmengsel afkoelen.
  6. Roer het door de Turkse yoghurt heen en giet het mengsel in je ijsmachine.
  7. Volg vervolgens de instructies van je ijsmachine.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/bramen-yoghurtijs-recept/