Chocolade-walnoot schuimkoekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 140 gram eiwit (= 3 a 4 eieren)
  • ½ theelepel citroensap
  • 240 gram poedersuiker
  • 25 gram cacao
  • 165 gram walnoten
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 160┬░C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Halveer de walnoten.
  4. Mix de eiwitten met het citroensap 2 minuten op de lage stand en vervolgens nog 5 minuten op de hoogste stand tot stijve pieken.
  5. Zeef de suiker met de cacao en spatel dit door het eiwitmengsel heen.
  6. Spatel tot het beslag glad is en glimt.
  7. Schep een volle eetlepel beslag op de bakplaat. Herhaal dit met de rest van het beslag en houd een tussenruimte van ca. 1.5cm. Probeer in elke schep 3 a 4 stukken walnoot te krijgen.
  8. Bak in 15 tot 20 minuten gaar. De buitenkant is dan knapperig.
  9. Laat de koekjes iets afkoelen en leg ze vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolade-walnoot-schuimkoekjes-recept/