Perencake recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram bloem + ½ eetlepel
  • 35 gram maïzena
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baking soda
  • 100 gram suiker + 2 eetlepels
  • 3 eieren
  • 250 ml slagroom
  • ½ theelepel zout
  • 2 peren (rijp, maar niet te sappig)
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 170°C.
  2. Vet een 23 cm diameter vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
  3. Maak de peren schoon en snij 1 peer in blokjes en 1 in schijfjes.
  4. Mix de eieren met de suiker schuimig.
  5. Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het eischuim.
  6. Meng de blokjes peer met de ½ eetlepel bloem.
  7. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout, de baking soda en de maïzena.
  8. Spatel het bloem mengsel door het eischuim.
  9. Spatel voorzichtig de peerblokjes door het beslag.
  10. Schep het beslag in de vorm.
  11. Verdeel de perenplakjes eroverheen en bestrooi deze met de 2 eetlepels suiker.
  12. Bak de perencake in ca. 40 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/dessert/perencake-recept/