Tiramisu in een glas
Door: 
 
Ingrediënten
  • 1 ei
  • 30 gram poedersuiker
  • 125 gram mascarpone
  • 50 ml slagroom
  • 2 eetlepels koffielikeur
  • 100 ml sterke koffie (koud)
  • 12 lange vingers (= ca. 100 gram)
  • snufje zout
  • eventueel cacao om te bestrooien
Bereidingswijze
  1. Splits het ei
  2. Klop het eigeel met de gezeefde poedersuiker au bain marie tot een lichtgele crème.
  3. Haal van het vuur en meng de mascarpone erdoor.
  4. Klop de slagroom op.
  5. Klop het eiwit met een snufje zout stijf.
  6. Spatel het eiwitschuim door de opgeklopte slagroom.
  7. Spatel het vervolgens door het mascarpone mengsel.
  8. Meng de koffie met de likeur.
  9. Zet 6 glaasje klaar.
  10. Breek 6 lange vingers in stukjes en leg ze op de bodem van het glas.
  11. Besprenkel met de helft van het koffiemengsel.
  12. Verdeel de helft van de mascarpone creme over de langer vingers.
  13. Breek de overige 6 lange vingers in stukjes en verdeel over de glazen.
  14. Besprenkel met de rest van het koffiemengsel.
  15. Verdeel de rest van het mascarpone mengsel over de glazen.
  16. Zet minimaal 2 uur koud weg.
  17. Bestrooi voor serveren eventueel met wat cacao.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/zonder-oven/tiramisu-in-een-glas-recept/