Appelbeignets recept - bladerdeeg
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 2 goudrenetten
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • kaneelsuiker
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • voor de kaneelspijs
  • 25 gram amandelen
  • 25 gram suiker
  • ¼ theelepel roomboter
  • ¼ theelepel kaneel
  • 1 theelepel water
Bereidingswijze
  1. Laat een pan met zonnebloemolie heet worden tot ca. 195┬░C.
  2. Leg het bladerdeeg los van elkaar op de werkbank om te ontdooien.
  3. Maal in een keukenmachine de amandelen met de suiker, de roomboter, het kaneel en het water tot een kaneelspijs.
  4. Snijd de appels in plakken (Je hebt in totaal 5 plakken appel nodig)
  5. Leg 5 plakjes van de bladerdeeg voor je neer en smeer de bovenkant lichtjes in met water.
  6. Leg op iedere plak bladerdeeg een plak appel.
  7. Verdeel het kaneelspijs in de holte van de appelplakken.
  8. Leg een tweede plak bladerdeeg over de appelplakken heen en druk rondom goed aan.
  9. Steek de appelbeignets uit met een ronde steker of een kommetje.
  10. Duw nogmaals rondom goed aan.
  11. Leg de appelbeignets per 2 a 3 (afhankelijk van de grote van je pan) voorzichtig in de hete olie.
  12. Bak 3 a 4 minuten per kant.
  13. Laat de appelbeignets 5 tot 10 minuten afkoelen alvorens deze door de kaneelsuiker te rollen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/zonder-oven/appelbeignets-recept-bladerdeeg/