Chocolade koekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 160 gram patentbloem
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 150 gram suiker
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • ca. 80 gram poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Mix de suiker met de olie voor ca. 2 minuten op gemiddelde snelheid.
  2. Mix de eieren en het vanille extract erdoorheen.
  3. Zeef de bloem met het cacao, het bakpoeder en het zout en meng het er op lage snelheid doorheen.
  4. Verpak het chocolade koekjes beslag in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur koud weg. Het liefst nog iets langer.
  5. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  6. Leg de poedersuiker in een diep bord.
  7. Vorm balletjes van ca. 2,5 cm diameter doorsnede.
  8. Rol de balletjes door de poedersuiker en leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier met ca. 5 cm tussenruimte.
  9. Bak in 10 minuten gaar.
  10. Laat iets afkoelen en leg de chocoladekoekjes vervolgens op een rekje om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolade-koekjes-recept/