Taaitaai recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 250 gram honing
  • 30 gram schenkstroop
  • 2 eieren
  • 350 gram bloem
  • 12 gram bakpoeder
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 1 theelepel gemalen anijszaad (=2 gram)
  • snuf zout
Bereidingswijze
  1. Klop de eieren los.
  2. Meng de helft van de eieren met de honing en de stroop
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder, het zout en de kruiden.
  4. Kneed door het honingmengsel heen.
  5. Zet minimaal een uur koud weg, liefst langer.
  6. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  7. Verdeel het deeg in stukken en bebloem je handen goed.
  8. Vorm van de stukken deeg een taaitaai vormpje.
  9. Bestrijk met het overgehouden ei.
  10. Leg de taaitaai op een met bakpapier bekleden bakplaat.
  11. Bak in ca. 13 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/taaitaai-recept/