Schuimtaart met zoenen recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 5 eiwitten
  • snuf zout
  • 200 gram suiker
  • 10 gram allesbinder
  • 500 ml slagroom
  • 1 zakje klopfix
  • 8 gram vanille suiker (=1zakje)
  • 32 mini-zoenen
  • eventueel cacao om te bestuiven
Bereidingswijze
  1. Teken op bakpapier 2 cirkels van 26 cm diameter.
  2. Verwarm de oven voor op 80┬░C.
  3. Klop de eiwitten met een snufje zout goed stijf.
  4. Mix beetje voor beetje de suiker en de allesbinder erdoorheen.
  5. Doe het eiwitschuim in een spuitzak met rond spuitmondje van ca. 13 mm.
  6. Spuit beide cirkels vol met het eiwitschuim.
  7. "Bak" het eiwitschuim 2,5 tot 5 uur in de oven, tot deze volledig droog zijn. (zie tips)
  8. Klop de slagroom met de vanille suiker en de klopfix stijf.
  9. Doe een ¼ van de slagroom in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
  10. Snijd de onderkantjes voorzichtig los van de zoenen.
  11. Roer 20 mini zoenen door de overige slagroom heen.
  12. Verdeel deze slagroom over 1 van de schuimbodems.
  13. Zet de onderkantjes tegen de zijkant van de slagroom aan.
  14. Leg de tweede schuimbodem erboven op.
  15. Versier met de apart gehouden slagroom en zoenen.
  16. Bestuif met een beetje cacao.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/schuimtaart-met-zoenen-recept/