Vanille ijs recept
- 5 eidooiers
- 500 ml volle melk
- 250 ml slagroom
- 1 vanille stokje
- 75 gram kristalsuiker
- 25 gram vanillesuiker
- 20 gram magere melkpoeder
- 1 blaadje gelatine
- Snij het vanillestokje door en schaap het merg eruit.
- Leg het blaadje gelatine in een laagje water.
- Klop de eigelen met een beetje suiker los.
- Doe het vanillestokje samen met de melk en de rest van de suikers in een steelpannetje en breng het al roerende aan de kook.
- Knijp het blaadje gelatine uit en voeg het samen met het melkpoeder toe aan de kokende melk.
- Haal het pannetje van het vuur en klop de melk beetje bij beetje door het eigeelschuim.
- Zet terug op een laag pitje en verwarm tot 85°C. Dit is als er een dun laagje op de achterkant van je lepel achterblijft.
- Giet het door een zeef en laat het volledig afkoelen.
- Klop de slagroom erdoorheen en giet het mengsel in de ijsmachine. Volg de instructies van je ijsmachine.
- Doe het vanille ijs is een diepvriesbestendige bak en zet het voor gebruik nog even in de vriezer.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/vanille-ijs-recept/
3.5.3251