Vanille ijs recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 5 eidooiers
  • 500 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanille stokje
  • 75 gram kristalsuiker
  • 25 gram vanillesuiker
  • 20 gram magere melkpoeder
  • 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
  1. Snij het vanillestokje door en schaap het merg eruit.
  2. Leg het blaadje gelatine in een laagje water.
  3. Klop de eigelen met een beetje suiker los.
  4. Doe het vanillestokje samen met de melk en de rest van de suikers in een steelpannetje en breng het al roerende aan de kook.
  5. Knijp het blaadje gelatine uit en voeg het samen met het melkpoeder toe aan de kokende melk.
  6. Haal het pannetje van het vuur en klop de melk beetje bij beetje door het eigeelschuim.
  7. Zet terug op een laag pitje en verwarm tot 85°C. Dit is als er een dun laagje op de achterkant van je lepel achterblijft.
  8. Giet het door een zeef en laat het volledig afkoelen.
  9. Klop de slagroom erdoorheen en giet het mengsel in de ijsmachine. Volg de instructies van je ijsmachine.
  10. Doe het vanille ijs is een diepvriesbestendige bak en zet het voor gebruik nog even in de vriezer.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/vanille-ijs-recept/