Scones recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 485 gram bloem
  • 20 gram bakpoeder
  • 100 gram roomboter
  • 275 ml melk + een klein beetje om in te smeren
  • 60 gram basterdsuiker
  • ½ theelepel zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  4. Snijd de boter in blokjes en voeg dit aan het bloemmengsel toe.
  5. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem heen.
  6. Voeg de basterdsuiker toe en meng deze erdoor.
  7. Maak een kuiltje in het midden en giet hier de melk in.
  8. Kneed alles goed door elkaar maar kneed niet langer dan nodig is.
  9. Rol/sla het deeg tot een dikte van 3 a 4 cm.
  10. Snij met een ronde uitsteker van ca. 6 cm diameter rondjes uit het deeg.
  11. Leg de deegrondjes op de bakplaat.
  12. Smeer de bovenkant van de scones in met wat melk.
  13. Bak de scones in 12 a 15 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/scones-recept/