Blauwe bessen suprise koekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 250 gram patentbloem
  • 150 gram roomboter
  • 70 gram poedersuiker
  • 2 eigelen
  • rasp van 1 citroen
  • ca. 70 gram bevroren blauwe bessen
  • 60 gram gesmolten chocolade (melk of puur)
Bereidingswijze
  1. Kneed in 3 tot 5 minuten de patentbloem met de roomboter, de poedersuiker, de eigelen en het citroenrasp tot een deeg.
  2. Vorm een klein broodje ermee en leg deze verpakt in vershoudfolie voor ca. 30 minuten koud weg.
  3. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  4. Rol het deeg uit tot een slang van ca 1 cm doorsnede en snijd deze vervolgens in blokjes van 1 cm.
  5. Vorm van de stukjes deeg balletjes.
  6. Druk de balletjes in het midden plat.
  7. Leg een bevroren blauwe bes in het midden van het balletje en vouw het balletje vervolgens weer voorzichtig dicht.
  8. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en houd een tussenruimte van ca. 2,5 cm tussen de balletjes.
  9. Bak in ca. 15 minuten goudbruin.
  10. Leg de blauwe bessen suprise koekjes voorzichtig over op een rooster en laat volledig afkoelen.
  11. Smelt de chocolade au bain marie.
  12. Laat op ieder koekje een dotje chocolade vallen of dip ze met het puntje in de chocolade.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/blauwe-bessen-suprise-koekjes-recept/