Golden syrup recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 500 gram suiker
  • 100 ml water + 100 ml kokend water
  • theelepel citroensap
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingrediënten in een pannetje met dikke bodem en breng al roerende aan de kook.
  2. Laat zachtjes pruttelen op een temperatuur van rond de 110°C.
  3. Als de temperatuur eroverheen gaat haal het pannetje dan van het vuur en laat het iets afkoelen alvorens het weer terug te zetten.
  4. Blijf dit volhouden tot de golden syrup de juiste kleur heeft gekregen.
  5. Als de golden syrup de juiste kleur heeft gekregen voeg dan 100ml kokend water toe.
  6. Haal de golden syrup van het vuur en giet deze door een zeefje in een afsluitbare pot.
  7. Laat de golden syrup minimaal 4 uur afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/golden-syrup-recept/