Bosvruchten yoghurtijs recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 500 gram diepvries bosvruchten
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 75 gram kristalsuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel sinaasappelsap
  • 20 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
  1. Doe de bosvruchten in een pannetje en verwarm deze samen met de suiker, het vanille extract en het sinaasappelsap tot bijna aan de kook.
  2. Roer het magere melkpoeder erdoorheen.
  3. Giet het bosvruchten mengsel door een zeef en wrijf het pulp met een bolle lepel door zoveel mogelijk door de zeef.
  4. Laat het mengsel volledig afkoelen.
  5. Roer de Griekse yoghurt door het bosvruchten mengsel.
  6. Giet het bosvruchten ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/bosvruchten-yoghurtijs-recept/