Rabarbertaart met ameretinni recept
- 100 gram amaretti + 50 gram + een paar losse koekjes voor de versiering
- 100 gram lange vingers
- 125 gram roomboter
- 500 gram schoongemaakte rabarber
- 125 gram suiker
- 60 ml frambozensiroop
- 15 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
- 500 ml slagroom + ca. 100 ml voor de versiering
- 500 gram magere kwark
- 9 blaadjes gelatine
- Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 26 cm met bakpapier.
- Maal de amaretti en de lange vingers tot kruimels.
- Smelt de boter in een pannetje.
- Roer de boter door de koekkruimels heen.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed in de vorm.
- Zet de taartvorm een uurtje koud weg.
- Snijd de rabarber in stukjes.
- Meng de stukjes rabarber met de suiker, de vanille suiker en de frambozensiroop en laat 10 minuten trekken.
- Breng het mengsel aan de kook en kook de rabarber tot moes. Laat de rabarber vervolgens nog 3 minuten zachtjes door pruttelen.
- Leg de gelatine 1 voor 1 in een badje met koud water.
- Haal de rabarber compote van het vuur en laat iets afkoelen.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de rabarbercompote.
- Laat het geheel volledig afkoelen.
- Roer de kwark door het rabarbermengsel en zet ca.20 minuten koud weg tot deze net begint te geleren.
- Klop de 500 ml slagroom stijf en spatel deze door het rabarbermengsel.
- Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet de taart minstens 12 uur koud weg. (dek af met wat vershoudfolie).
- Haal de taart voorzichtig los van de zijkant. Snij eventueel met een mesje langs de rand van de taart alvorens de rand los te halen.
- Verkruimel de 50 gram amaretti en plak ze tegen de zijkant van de taart.
- Klop de 100 ml slagroom stijf en versier de bovenkant van de taart ermee.
- Versier de taart met de losse koekjes.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/rabarbertaart-met-ameretinni-recept/
3.5.3251