Rabarbertaart met ameretinni recept
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • 100 gram amaretti + 50 gram + een paar losse koekjes voor de versiering
  • 100 gram lange vingers
  • 125 gram roomboter
  • 500 gram schoongemaakte rabarber
  • 125 gram suiker
  • 60 ml frambozensiroop
  • 15 gram vanillesuiker (= 2 zakjes)
  • 500 ml slagroom + ca. 100 ml voor de versiering
  • 500 gram magere kwark
  • 9 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
  1. Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 26 cm met bakpapier.
  2. Maal de amaretti en de lange vingers tot kruimels.
  3. Smelt de boter in een pannetje.
  4. Roer de boter door de koekkruimels heen.
  5. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed in de vorm.
  6. Zet de taartvorm een uurtje koud weg.
  7. Snijd de rabarber in stukjes.
  8. Meng de stukjes rabarber met de suiker, de vanille suiker en de frambozensiroop en laat 10 minuten trekken.
  9. Breng het mengsel aan de kook en kook de rabarber tot moes. Laat de rabarber vervolgens nog 3 minuten zachtjes door pruttelen.
  10. Leg de gelatine 1 voor 1 in een badje met koud water.
  11. Haal de rabarber compote van het vuur en laat iets afkoelen.
  12. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door de rabarbercompote.
  13. Laat het geheel volledig afkoelen.
  14. Roer de kwark door het rabarbermengsel en zet ca.20 minuten koud weg tot deze net begint te geleren.
  15. Klop de 500 ml slagroom stijf en spatel deze door het rabarbermengsel.
  16. Verdeel het mengsel over de taartbodem en zet de taart minstens 12 uur koud weg. (dek af met wat vershoudfolie).
  17. Haal de taart voorzichtig los van de zijkant. Snij eventueel met een mesje langs de rand van de taart alvorens de rand los te halen.
  18. Verkruimel de 50 gram amaretti en plak ze tegen de zijkant van de taart.
  19. Klop de 100 ml slagroom stijf en versier de bovenkant van de taart ermee.
  20. Versier de taart met de losse koekjes.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/rabarbertaart-met-ameretinni-recept/