Perzik cobbler recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 400 a 500 gram perziken
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • 120 gram roomboter
  • 150 gram patentbloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille extract
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Vet een ovenschaal in van ongeveer 22 bij 22.
  3. Maak de perziken schoon en snijd deze in stukjes
  4. Verdeel de perziken over de ovenschaal.
  5. Mix de suiker met de boter romig
  6. Mix de bloem, het bakpoeder en het zout er doorheen.
  7. Mix als laatste het vanille extract en het ei erdoor.
  8. Verdeel het beslag voorzichtig over de perziken
  9. Bak in ca. 35 minuten goudbruin.
  10. Laat 5 minuten afkoelen alvorens te serveren.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/dessert/perzik-cobbler-recept/