Koffie roomijs recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 250 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 4 eidooiers
  • 20 gram magere melkpoeder
  • 15 gram espressopoeder
  • scheutje kokend water
  • 100 gram kristalsuiker
  • 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
  1. Leg het blaadje gelatine in een bakje water te weken.
  2. Klop de eidooiers met een beetje suiker los.
  3. Breng de melk met het magere melkpoeder en de rest van de suiker aan de kook.
  4. Knijp het blaadje gelatine uit en los het op in de melk.
  5. Giet een beetje van de kokende melk bij de eidooiers.
  6. Giet vervolgens het eimengsel terug bij de rest van de melk en klop goed door elkaar.
  7. Verwarm het mengsel tot een temperatuur van 85┬░C. Dit is wanneer er een heel dun laagje op de achterkant van de lepel achterblijft. (Het mengsel mag niet koken).
  8. Los het espressopoeder op in een scheutje kokend water en meng het door het melk mengsel.
  9. Giet het mengsel door een zeef.
  10. Laat het mengsel volledig afkoelen of zet het in een bak met water/ijs en klop tot het is afgekoeld.
  11. Klop de slagroom door het melkmengsel.
  12. Giet het koffie ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/koffie-roomijs-recept/