Bananen roomijs recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 3 + 1 bananen
  • 4 eigelen
  • 50 gram suiker
  • 1 gelatineblaadje
  • 500 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram magere melkpoeder
Bereidingswijze
  1. Klop de eigelen met een beetje suiker los.
  2. Leg het gelatineblaadje te weken in wat water.
  3. Breng de melk met de rest van de suiker, het vanille extract en de magere melkpoeder aan de kook.
  4. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de melk.
  5. Giet een beetje van de melk bij het losgeklopte eigeel en klop het goed door elkaar.
  6. Giet het eigeelmengsel terug bij de rest van de melk en verwarm op laag vuur tot 85┬░C.
  7. (Dit is als het mengsel een dun laagje achterlaat op de achterkant van de lepel)
  8. Giet het geheel door een zeef en zet de kom in een water/ijs bad.
  9. Klop het tot het volledig is afgekoeld.
  10. Roer de slagroom erdoorheen.
  11. Pureer 3 van de bananen en mix dit door het melkmengsel.
  12. Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je ijsmachine.
  13. Snijd de overige banaan in kleine blokjes en roer deze op het laatst er even doorheen.
  14. Doe het ijs in een diepvriesbakje en zet voor gebruik nog even in de vriezer.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/bananen-roomijs-recept/