Wilde perziken roomijs recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 500 ml volle melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 20 gram magere melkpoeder
  • 4 eidooiers
  • 500 gram wilde perziken
  • 75 gram suiker
  • 1 blaadje gelatine
Bereidingswijze
  1. Klop het eigeel met een deel van de suiker los.
  2. Leg het gelatineblaadje in een bakje water.
  3. Breng de melk met het vanille extract, het magere melkpoeder en de rest van de suiker aan de kook.
  4. Knijp het gelatineblaatje uit en los het op in de kokende melk
  5. Klop een beetje van de kokende melk bij het eimengsel en giet het eimengsel vervolgens terug bij de melk.
  6. Verwarm het mengsel al roerend tot een temperatuur van 85┬░C op laag vuur (1 tot 3 minuten). Er vormt zich dan een heel dun laagje op de achterkant van uw lepel.
  7. Giet het mengsel door een zeef.
  8. Zeg de bak met ijsmengsel in een water/ijs bad en klop tot deze volledig is afgekoeld.
  9. Roer de slagroom erdoorheen.
  10. Schil de wilde peziken en haal de pit eruit. Pureer de wilde perziken.
  11. Wrijf de wilde perziken door een zeef.
  12. Meng de wilde perziken puree door het roommengsel.
  13. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en volg de instructies van je machine.
  14. Als het ijs gereed is doe het in een diepvriesbakje en zet nog even in de vriezer voor gebruik.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/ijs/wilde-perziken-roomijs-recept/