Rustieke Franse appeltaart recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • Voor de bodem
  • 250 gram patentbloem
  • flinke snuf zout
  • 35 gram witte basterdsuiker
  • 120 gram roomboter
  • druppels koud water
  • Voor de vulling
  • 3 grote appels (bijv. Jonagold of Golden Delicious)
  • 40 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • Verder nodig
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 eetlepels rietsuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voor het deeg
  3. Meng alle droge ingrediënten voor het deeg door elkaar.
  4. Kneed de boter er doorheen en kneed het geheel tot een bal. Druppel eventueel wat druppels koud water erbij om het deeg beter tot een bal te kunnen vormen.
  5. Leg tot verder gebruikt afgedekt weg in de koelkast.
  6. Voor de vulling
  7. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
  8. Snijd de appels in plakjes van 3-5 mm
  9. Mix de appelschrijfjes met de suiker, kaneel, het vanilleextract en de gesmolten boter
  10. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap van 35 cm diameter.
  11. Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  12. Strooi de eetlepel bloem uit over het deeg.
  13. Verdeel de appelschrijfjes in het midden op ca. 7,5 cm van de kant rondom.
  14. Vouw de randen over de appelschrijfjes heen.
  15. Bestrijk het deeg met het losgeklopte uit en strooi de rietsuiker erover.
  16. Bak de rustieke Franse appeltaart in ca. 50 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/rustieke-franse-appeltaart-recept/