Citroen crinkle koekjes
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 300 gram patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder (=15 gram)
  • ½ theelepel zout
  • 150 gram roomboter
  • 175 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • rasp van 2 citroenen
  • 25 ml citroensap
  • 1 theelepel vanille extract
  • +- 50 gram poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
  3. Mix in een andere kom de boter met de suiker en de citroenrasp romig tot deze licht van kleur is.
  4. Mix het ei en het eigeel erdoor.
  5. Mix vervolgens het citroensap en het vanille extract erdoor.
  6. Als alles goed door elkaar is mix dan op lage stand het bloemmengsel erdoor tot deze net is opgenomen.
  7. Doe de poedersuiker in een schaaltje.
  8. Rol een eetlepel (+-25 gram) van het deeg tot een balletje.
  9. Rol het balletje door de poedersuiker.
  10. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg voor 5 cm tussenruimte tussen de balletjes.
  11. Bak in 10 a 13 minuten gaar.
  12. Haal uit de oven en leg ze voorzichtig over op een rooster om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/citroen-crinkle-koekjes/