Botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom recept
- 250 gram blauwe bessen
- 2 eidooiers
- 1 eetlepel bloem
- volle melk +- 50 ml
- 25 gram suiker
- 250 gram roomboter
- 60 gram poedersuiker
- Maal de blauwe bessen fijn en wrijf ze door een zeef.
- Doe de blauwe bessen puree over in een maatbeker en vul deze aan met de volle melk tot 250 ml.
- Klop de eidooiers met de helft van de suiker los en mix hier de bloem door heen.
- Breng de blauwe bessen melk met de rest van de suiker in een pannetje aan de kook.
- Haal de blauwe bessen melk van het vuur en een beetje van de melk door het bloem mengsel.
- Mix vervolgens het bloem mengsel terug door de blauwe bessen melk heen.
- Zet terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
- Kook het geheel onder voortdurend roeren in ca. 3 minuten klaar.
- Haal van het vuur en giet over op een bord of een schaaltje.
- Dek direct af met vershoudfolie om een velletje te voorkomen.
- Laat de blauwe bessen banketbakkersroom volledig afkoelen.
- Mix de boter met de poedersuiker romig en zalverig (10 tot 30 minuten)
- Als de blauwe bessen banketbakkersroom volledig is afgekoeld mix je deze door de botercrème heen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/botercreme-met-blauwe-bessen-banketbakkersroom-recept/
3.5.3251