Botercrème met blauwe bessen banketbakkersroom recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 250 gram blauwe bessen
  • 2 eidooiers
  • 1 eetlepel bloem
  • volle melk +- 50 ml
  • 25 gram suiker
  • 250 gram roomboter
  • 60 gram poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Maal de blauwe bessen fijn en wrijf ze door een zeef.
  2. Doe de blauwe bessen puree over in een maatbeker en vul deze aan met de volle melk tot 250 ml.
  3. Klop de eidooiers met de helft van de suiker los en mix hier de bloem door heen.
  4. Breng de blauwe bessen melk met de rest van de suiker in een pannetje aan de kook.
  5. Haal de blauwe bessen melk van het vuur en een beetje van de melk door het bloem mengsel.
  6. Mix vervolgens het bloem mengsel terug door de blauwe bessen melk heen.
  7. Zet terug op het vuur en breng onder voortdurend roeren aan de kook.
  8. Kook het geheel onder voortdurend roeren in ca. 3 minuten klaar.
  9. Haal van het vuur en giet over op een bord of een schaaltje.
  10. Dek direct af met vershoudfolie om een velletje te voorkomen.
  11. Laat de blauwe bessen banketbakkersroom volledig afkoelen.
  12. Mix de boter met de poedersuiker romig en zalverig (10 tot 30 minuten)
  13. Als de blauwe bessen banketbakkersroom volledig is afgekoeld mix je deze door de botercrème heen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/basis/botercreme-met-blauwe-bessen-banketbakkersroom-recept/