Kaneel swirl quick bread recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 300 gram patentbloem
  • 100 + 25 gram suiker
  • 1 theelepel baking soda
  • ½ theelepel bakpoeder
  • flinke snuf zout
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 gram gesmolten boter
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  2. Vet een cakeblik in en bekleed deze met een bakpapiertje.
  3. Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
  4. Meng 25 gram suiker en het zout door het bloemmengsel.
  5. Mix in een aparte kom de karnemelk met de zonnebloemolie, het vanille extract en het ei door elkaar.
  6. Meng wederom in een apart schaaltje 100 gram suiker met kaneel en de gesmolten boter.
  7. Spatel het karnemelk mengsel door het bloemmengsel tot deze net goed gemengd is.
  8. Verdeel ⅓ van het beslag in het cakeblik.
  9. Verdeel hierover de helft van het kaneel-boter mengsel.
  10. Verdeel hier weer ⅓ van het beslag over en daarover de rest van het kaneel-boter mengsel.
  11. Roer met de achterkant van een vork een paar keer door het beslag om de swirl te maken.
  12. Sluit af met de rest van het beslag.
  13. Bak de kaneel swirl quick bread in ca. 45 minuten gaar.
  14. Laat even afkoelen in het cakeblik alvorens hem eruit te halen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/kaneel-swirl-quick-bread-recept/