Soda brood muffins recept
- 175 gram patentbloem
- 85 gram tarwebloem
- ¼ theelepel baking soda
- 2 theelepels bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel karwijzaad
- 50 gram suiker
- 1 large ei
- 175 gram rozijnen
- 100 gram yoghurt
- 125 gram melk
- 1 theelepel vanille extract
- 85 gram boter (gesmolten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een 12 gaten muffinvorm in of maak gebruik van muffinvormpjes.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
- Meng het zout, de rozijnen en het karwijzaad door het bloemmengsel
- Klop de eieren met de yoghurt, de melk, het vanille extract en de gesmolten boter door elkaar.
- Vouw/spatel het bloemmengsel door het eimengsel. (Roer niet langer dan nodig)
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
- Bak in ca. 20 minuten gaar.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/soda-brood-muffins-recept/
3.5.3239