Cheesecake koekjes recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • 225 gram roomkaas
  • 125 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 350 gram patentbloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • poedersuiker
Bereidingswijze
  1. Laat alle ingrediënten op kamertemperatuur komen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Mix de boter met de suiker los en mix het geheel met de roomkaas romig.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot deze volledig zijn opgenomen.
  5. Voeg het vanille extract toe.
  6. Zeef de bloem met de bakpoeder en het zout.
  7. Vouw/spatel het bloemmengsel door het roomkaasmengsel heen tot alles net door elkaar heen zit. Spatel niet langer als nodig.
  8. Maak met 2 lepels of met een ijsknijper hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  9. Bak in 10 a 11 minuten gaar. De Cheesecake koekjes mogen niet bruin worden.
  10. Herhaal dit voor het overige beslag.
  11. Bestrooi de cheesecake koekjes met poedersuiker.
  12. Laat cheesecake koekjes iets wat afkoelen alvorens je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/cheesecake-koekjes-recept/