Gur cake recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • voor de vulling
  • ca. 250 gram oud brood
  • ca. 150 ml koude thee
  • 100 gram bloem
  • 100 gram bruine suiker
  • snuf zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels koekkruiden
  • rasp van een sinaasappel
  • 150 gram rozijnen
  • 50 gram dadels
  • 50 gram gedroogde pruimen
  • 2 large eieren
  • 50 gram zachte roomboter
  • voor het deeg
  • 300 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 150 gram roomboter
  • snuf zout
  • klein beetje ijskoud water
  • wat suiker om te bestrooien
Bereidingswijze
  1. Leg het brood in een schaal en giet er een deel van de thee overheen.
  2. Meng alle ingredienten voor het deeg door elkaar met een keukenmachine (of snel met de hand)
  3. Druppel wat ijskoud water bij het deeg om het goed bij elkaar te laten komen.
  4. Vorm van het deeg een deegbal en leg deze, verpakt in vershoudfolie, ca. 30 minuten in de koelkast.
  5. Snij/hak de vruchten klein.
  6. Meng voor de vulling het natte brood met de bloem, de bruine suiker, het zout, bakpoeder, rasp van een sinaasappel, de koekkruiden en de gedroogde vruchten door elkaar.
  7. Smelt de boter en klop de eieren los
  8. Roer beide door de broodvulling heen.
  9. Voeg beetje bij beetje de rest van de thee toe tot er een stevig mengsel ontstaat welke niet uitloopt.
  10. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  11. Vet een vierkant bakblik van 20x20cm in.
  12. Rol het deeg dun uit en snijd er 2 vierkanten van 20x20cm uit.
  13. Leg 1 vierkant op de bodem van het bakblik.
  14. Verdeel de vulling over de bodem en strijk de bovenkant glad.
  15. Leg het 2de vierkant op de vulling en druk deze goed aan.
  16. Prik gaatjes in de bovenkant van de Gur cake.
  17. Bestrooi de Gur cake met wat suiker.
  18. Bak de Gur cake in ca. 40 minuten gaar.
  19. Laat afkoelen op een rooster en snij in vierkanten stukken.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/gebak/gur-cake-recept/