Orechovnik recept - notenrol
Door: 
 
Ingrediƫnten
  • voor het deeg
  • 250 gram patentbloem
  • 125 ml melk
  • 1 theelepel droge gist
  • 15 gram vanille suiker
  • 10 ml zonnebloemolie
  • snuf zout
  • 1 eetlepel heet water
  • ½ theelepel bakpoeder
  • voor de vulling
  • 300 gram walnoten
  • 75 gram kristalsuiker
  • 45 ml melk
  • 25 gram basterdsuiker
  • beetje zonnebloemolie om te bestrijken
Bereidingswijze
  1. Voor het deeg
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder
  3. Doe de suiker, de gist, de olie, het zout en de melk bij de bloem en kneed tot er een bol ontstaat. (Laat de gist niet direct met het zout in aanraking komen)
  4. Laat 5 minuten kneden en kneed daarna nog even stevig door met de hand.
  5. Leg de deegbol terug in de kom en dek deze af met een warme vochtige doek.
  6. Zet 1,5 tot 2 uur opzij om te rijzen.
  7. Voor de walnotenpasta
  8. Hak de walnoten grof fijn.
  9. Voeg de suiker, basterdsuiker en de melk toe.
  10. Verwarm het op een laag vuurtje, onder voortdurend roeren, tot de suiker wat begint te smelten.
  11. Rol het deeg uit tot een plak van ca. 30 x 20 cm.
  12. Verdeel de walnotenpasta over het deeg, maar laat 1 cm rondom vrij.
  13. Smeer de vrijgelaten cm in met olie.
  14. Rol over de lange zijde de rol op.
  15. Leg met de naad naar beneden op een bakplaat met een bakpapiertje.
  16. Smeer de notenrol in met zonnebloemolie.
  17. Dek de orechovnik losjes af met wat vershoudfolie en laat nog eens 30 minuten rijzen.
  18. Bak de orechovnik in ca. 25 minuten goudbruin.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/brood/orechovnik-recept-notenrol/