Omgekeerde frambozentaart recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 500 gram diepvries frambozen
  • 250 gram fijne suiker
  • 190 gram boter
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 300 gram patentbloem
  • 1½ theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • 60 gram amandelmeel
  • 250 ml karnemelk
  • eventueel poedersuiker om te serveren
Bereidingswijze
  1. Laat de frambozen ontdooien en goed uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180┬░C.
  3. Bekleed een 24 cm diameter taartvorm met 2 bakpapiertjes over elkaar en vet de randen goed in.
  4. Verdeel de frambozen over de bodem van de vorm.
  5. Strooi 75 gram van de suiker over de frambozen.
  6. Mix de boter met de overgebleven suiker, het citroenrasp en het vanille extract in 8 a 10 minuten romig.
  7. Mix 1 voor 1 de eieren erdoorheen
  8. Zeef de bloem met de bakpoeder en de baking soda.
  9. Mix op de laagste stand het bloem mengsel, het amandelmeel en de karnemelk erdoor heen.
  10. Als alles goed door elkaar zit verdeel het beslag voorzichtig over de frambozen en strijk de bovenkant iets glad.
  11. Bak 60 minuten in de oven gaar. Dek na 40 a 45 minuten de taart losjes af met wat aluminium folie zodat de bovenkant niet te donker word.
  12. Laat iets wat afkoelen (tot 2 uur) en stort de taart voorzichtig op een bord/schaal.
  13. Serveer eventueel met wat poedersuiker
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/taart/omgekeerde-frambozentaart-recept/