Chocolate chips koekjes recept
Door: 
 
Ingredi├źnten
  • 75 gram donker bruine basterdsuiker
  • 75 gram kristalsuiker
  • 125 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 200 gram patentbloem
  • snuf zout
  • ½ theelepel baking soda of bakpoeder
  • ½ theelepel vanille extract
  • 100 gram chocolate chips
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 190┬░C.
  2. Mix de boter met de basterdsuiker, de kristalsuiker, het zout en het vanille extract romig.
  3. Voeg het ei toe.
  4. Zeef de bloem met de baksoda en mix deze beetje bij beetje door het botermengsel.
  5. Vorm met 2 lepels hoopjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Hou genoeg ruimte tussen de chocolate chips koeken, ze zullen uitlopen in de oven.
  6. Duw met natte vingers de hoopjes een beetje platter.
  7. Bak in ca. 10 minuten. Tot het onderste randje goudbruin is. Bak niet langer door.
  8. Laat de koeken eerst 15 minuten op de bakplaat afkoelen alvorens deze op een rooster te leggen om verder af te koelen.
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/chocolate-chips-koekjes-recept/