Rondo's recept
Door: 
 
Ingrediënten
  • voor het deeg
  • 300 gram patentbloem
  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • ½ ei
  • rasp van ¼ citroen
  • ¼ theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • voor de vulling
  • 125 gram blanke amandelen
  • 125 gram suiker
  • rasp van ¼ citroen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water
  • voor de bovenkant
  • 12 blanke amandelen
  • ½ losgeklopt ei
Bereidingswijze
  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar, kneed niet langer als nodig.
  2. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg minimaal een uur koud weg.
  3. Verwarm de oven voor op 190°C
  4. Vet een muffintray met 12 gaten in.
  5. Doe de amandelen, met de suiker, de citroenrasp, het ei en het water in een keukenmachine met messen en maal tot een zacht spijs.
  6. Rol ⅓ tot ½ van het deeg uit tot 0,5 cm dikte en steek er 12 rondjes uit voor de bovenkant van de rondo's (maat is de bovenkant van je muffintray).
  7. Verdeel het over gebleven deeg in 12en en bekleed de gaten van de muffintray, de bodem en de zijkanten.
  8. Doe de amandelspijs in een spuitzak en verdeel de spijs over de vormpjes.
  9. Plaats de cirkel bovenop de vulling en druk de randen voorzichtig aan.
  10. Bestrijk de bovenkant van de rondo's met het losgeklopte ei.
  11. Druk in iedere rondo een amandel in het deeg.
  12. Bak de rondo's in ca. 25 minuten mooi bruin.
  13. Laat iets wat afkoelen en verwijder ze uit de vorm.
  14. Laat de rondo's verder op een rooster afkoelen
Recipe by Bakkenderwijs at https://www.bakkenderwijs.nl/recepten/koekjes/rondos-recept/